* Výchovná představení pro děti a mládež * Pořady o divadle, osobnostech, divadelní historii a žánrech * Nevšední přednášky s ukázkami pro vyšší ročníky základních škol a střední školy * Živelné loutkoherecké pohádky pro nižší ročníky základních škol a mateřské školky * Velice originální práce s publikem, improvizace a kontakt * Představení s minimálními technickými nároky, proveditelná i ve třídách, aulách či tělocvičnách * Působíme po celé republice, nízké vstupné, doprava zdarma *

Nová dobrodružství Veverky Zrzečky

Pro 1.-4. třídu základních škol a mateřské školky
Délka vystoupení: cca 45 minut
Scénář: Michal Moravec, Vít Troníček
Režie: Karel Morávek j.h.
Scéna a kostýmy: Miluše Kutová
Odborná spolupráce: PaeDr. Jaroslava Valášková
Produkce: Iveta Moravcová

 

Možné objednávat od ledna 2021

 


 

Tato barevná pohádka volně navazuje na motivy slavné dětské knížky. Jde o kombinované loutkoherecké představení, vyprávění ze života lesních zvířátek, ztvárněných maňáskovými loutkami, kterým dodává život především komunikace s živými herci i s dětmi z publika.

 

Nová dobrodružství Veverky Zrzečky
Pojďte s námi do lesa
Pojďte za pohádkou
Ať nálada nám neklesá
Vezmeme to zkratkou

Tady to je ten náš les
Je tu živo nějak
Dávej pozor na pařez
Ať si nenatlučeš frňák

 

Tentokrát maličká veverka, spolu s ostatními zvířátky pomůže vypátrat, kdo ukradl hodinky panu hajnému, v druhé části představení pak společně vytrestají člověka-darebáka, který se v lese choval nehezky.

 

Nová dobrodružství Veverky Zrzečky
"...jednoho dne se v lese objevil člověk - darebák a měl sebou pytel plný smetí, odpadků a haraburdí. A protože byl líný, odnést ten pytel na skládku k pánům popelářům, jak se sluší a patří, rozhodl se, že se toho smetí zbaví jinak..."

 

V obou veselých příbězích, plných hereckých gagů a překvapení, je zakomponováno i mnoho poučných myšlenek, například jak chránit přírodu a jak se chovat v lese. Děti se také dozví něco nového třeba o ježkovi, strace či jezevci, na jaké houby si mají dávat pozor, atd.

 

Smyslem celého představení je vytvoření pozitivního vztahu k přírodě a všem živým tvorům.