* Výchovná představení pro děti a mládež * Pořady o divadle, osobnostech, divadelní historii a žánrech * Nevšední přednášky s ukázkami pro vyšší ročníky základních škol a střední školy * Živelné loutkoherecké pohádky pro nižší ročníky základních škol a mateřské školky * Velice originální práce s publikem, improvizace a kontakt * Představení s minimálními technickými nároky, proveditelná i ve třídách, aulách či tělocvičnách * Působíme po celé republice, nízké vstupné, doprava zdarma *

Václav Lojška - herec

   Náš  nový člen Václav Lojška (zvaný Hammy)  je živoucím důkazem toho,  že matka příroda je moudrá a spravedlivá. A co mu ubrala na tělesné výšce, to mu bohatě vynahrazuje na hereckém talentu a na výřečnosti.  Nabízí se i vhodné přirovnání v duchu takřka kultovního  teenegerského filmu Snowborďáci:  je mu totiž vrozená  taková  ta "mádlovská" sympatická drzost. Díky tomu si Hammy získává mladistvé publikum kolikrát dřív, než na pódiu něco řekne a následně opouští scénu pronásledován zamilovanými pohledy studentek. Zaznamenali jsme už i případ, kdy si ho jedna paní učitelka chtěla pochovat: " plotože je děšně loztomilej..."

 

 

 

Prošel dramatickým kroužkem ZUŠ Polabiny, jinak je absolventem  Základní školy v Horním Jelení a Střední průmyslové školy v Chrudimi. Je také členem ochotnického divadelního spolu Jeleni a do našeho souboru dostal lano především pro svou mimořádnou schopnost pracovat s dětmi, což po léta vykazuje (dnes už coby vedoucí) na letním táboře klubu ČTU Danken,  mezi jehož vedení patří i Víťa Troníček.  

 

Do souboru nastoupil v září 2018 do herecké dvojice se současným vedoucím pardubického Divadla Exil Tomášem Klemetem a v této sezóně společně hrají naše pořady o Karlu Čapkovi.