* Výchovná představení pro děti a mládež * Pořady o divadle, osobnostech, divadelní historii a žánrech * Nevšední přednášky s ukázkami pro vyšší ročníky základních škol a střední školy * Živelné loutkoherecké pohádky pro nižší ročníky základních škol a mateřské školky * Velice originální práce s publikem, improvizace a kontakt * Představení s minimálními technickými nároky, proveditelná i ve třídách, aulách či tělocvičnách * Působíme po celé republice, nízké vstupné, doprava zdarma *

Čtrnáctá sezóna je tu... 2019-2020

 

Novinky pro sezónu 2019 - 2020

 

Naše čtrnáctá divadelní sezóna startuje... Pro velký zájem vracíme do repertoáru výukové pořady Jak jste to myslel pane Shakespeare? a také Divadlo nekouše! zaměřené na vývoj divadelních žánru a divadelní terminologii. Pro mladší diváky oprašujeme vodnickou Pohádku ze starého mlýna a "crazy - muzikálek" Jak se vaří pohádka aneb Písničku pro draka.  

 

 

 

 

 

 

   Ale když se tak opakovaně vracíme do škol, čas od času i slýcháme: "Ale to už jsme od vás viděli, ne?" Učitelé možná, ale děti ne. Nabídku titulů bedlivě hlídáme, opakuje se až po čtyřech či pěti sezónách, kdy je jasné, že děti a studenti už odrostli z daného školského stupně. Vedeme si podrobnou statistiku a nehrozí tedy, že bychom školám nabídli představení, které už aktuální ročníky žáků a studentů viděli. To jen ten čas pocitově běží čím dál rychleji - alespoň nám to tak připadá, když vidíme, že například pořad o Shakespearovi jsme poprvé představili už v roce 2014. Na druhou stranu do skladu odkládáme v tuto chvíli ohrané pořady Don Quijote a ti druzí, Fenomén Karel Čapek, Bajky pana Ezopa a Z Devatera pohádek... 

 

 

 

 

 


 Aktuální personální změna: loučíme se a děkujeme Tomáši Klementovi, který po pěti letech harcování se po celé naší vlasti s divadelní károu vcelku logicky dává přednost rodinnému životu. Přejeme hodně štěstí, nejen v soukromém či pracovním životě, taktéž mu přejeme úspěch na postu principála skvělého pardubického Divadla EXIL.   

 

 

 

 

Jeho místo obsazuje devětadvacetiletý Jirka Štursa z Chrudimi. Zkušený pedagogický pracovník,  oblíbený vychovatel, rockový hudebník a zpěvák... a komediant, samozřejmě. S miláčkem publika Vaškem Lojskou  podle prvních signálů evidentně vytvoří pozoruhodnou dvojici. Zkouší právě pořad o Shakespearovi a Vodnickou pohádku.            

 

 

 

 

 

 

 Děkujeme za dosavadní přízeň a těšíme se na vás...